8 parimat karutüüpi nende omaduste ja elupaikadega

Karuteabe põhjal selgub, et karuliigid kuuluvad Ursidae perekonda. Nad on imetajate liigid ja on lihasööjad. Karuliike leidub valdavalt Põhja-Ameerikas, Lõuna-Ameerikas, Aasias ja Euroopas. Leitud karusort on kas pruuni või musta värvi. Ainus erand on jääkaru, mis on värvilt puhas valge. Karu on üksildane loom, mis tähendab, et ta hulkub üksi üksi ringi. See on füüsiliselt suur loom ja ka väga võimas loom. Karud on ööpäevased loomad, mis tähendab, et nad on aktiivsed nii päeval kui ka öösel. Karudel on kombeks talvedel pikka aega talveunne jääda. Sel perioodil võtavad nad varjupaiku tavaliselt koobastes. Selgitame siin karude tüüpe.

8 parimat karutüüpi:

Üle maailma on praegu eksisteerinud 8 erinevat karuliiki.



Karutüüpide loetelu on kirjeldatud allpool,



1. Ameerika must karu:

karuliik ameerika must karu

Ameerika must karu on kõige levinum karuliik kogu maailmas. Seda tüüpi karu leidub enamasti Põhja-Ameerika suurtes metsastunud ja mägistes piirkondades. Selle teaduslik nimi on Ursus americnus. Täiskasvanud mees kaalub 57–250 kg. Kuigi see on naissoost kolleeg, on see kergem vahemikus 41–170 kg. See on keskmise suurusega, tumedat värvi ja füüsiliselt väga tugev, pehme ja tiheda karvaga. Isane on laias laastus kitsaste koonudega, emane aga saledam. Alamliiki Karude nimesid on palju. Levinumad on olümpiamustkaru, Uus-Mehhiko mustkaru, Ida-Musta karu, California mustakaru, Kaneeli karu, Liustikukaru, Ida-Mehhiko mustkaru, Florida karu, Newfoundlandi mustkaru, Kermode karu ja Vancouveri saare must karu.



  • Mida süüa:Ameerika mustad karud on kõigesööjad. Nad toituvad noortest taimedest, pungadest, kõrrelistest, juurtest, marjadest ja armastavad pähkleid. Nad peavad jahti kaladele ning harva muuladele ja hirvedele.
  • Eluaeg: Ameerika musta karu keskmine eluiga on 18 aastat.
  • Kaitse staatus:Vähim mure

2. Aasia must karu:

Aasia must karu, nagu nimigi ütleb, on Aasias valdav karuliik. Seda leidub Indias, Koreas, Kirde-Hiinas, Venemaal, Jaapanis ja Taiwanis. Teda tuntakse ka kui kuukaru ja valge rinnaga karu. Selle teaduslik nimi on Ursus thibetanus. See on keskmise suurusega ja musta värvi, nende rinnal on selge valge laik. Isase karu keskmine kaal on 135 kg. Kui emase oma on 85 kg. Aasia mustade karude alamliikide Karu nimed on - Formosan Must Karu, Pakistani Must Karu, Jaapani Must Karu, Himaalaja Must Karu, Indohiina must karu, Tiibeti Must Karu ja Ussuri must karu.

  • Mida süüa:Aasia must karu on oma söömisharjumustes kõigesööja ja toitub putukatest, munadest, kõrrelistest, puuviljadest, pähklitest, teraviljadest ja kaladest.
  • Eluaeg: Keskmine eluiga on 25 aastat.
  • Kaitse staatus:Haavatav

3. prill-karu:



Prill-karu on selle nime saanud, kuna sellel on oma nägu ja rindkere ülaosas beež värv, mis annab talle prillide välimuse. Seda karuliiki tuntakse ka kui Andide karu, Andide lühikese näoga karu või mägikaru. Selle teaduslik nimi on Tremarctos ornatus. Ta on pärit Lõuna-Ameerikast ja on keskmise suurusega. Täiskasvanud mehe keskmine kaal on 115 kg. Ja naisliik 65 kg. Prillikarud on oma olemuselt arboreaalsed ja veedavad palju aega puude otsas. Prill-karud on üksikud loomad ja liiguvad üksiku ringi.

  • Mida süüa:Nad on oma olemuselt enamasti taimtoidulised ja toituvad puuviljadest, pähklitest, bambusest, taimedest ja suhkruroost ning väga harva lihast.
  • Eluaeg: Prillikarud elavad teadaolevalt keskmiselt 20 aastat
  • Kaitse staatus:Haavatav

Näe rohkem: Tiigri liigid

4. Hiiglaslik pandakaru:



Hiiglaslik pandakarul on väga selge välimus, silmade ümber on mustad laigud ja üldine mustvalge pehme karvaga keha. See karuliik on inimeste seas väga populaarne tänu oma jumalikule välimusele. Valge värv aitab Panda kamuflaažil oma lumise ümbrusega. Hiiglaslik pandakaru elab Lõuna-Hiinas Lõuna-Ameerikas ja teda tuntakse ka kui pandakaru või pandat. Selle teaduslik nimi on Ailuropoda melanoleuca. Hiidpandal on 2 alamliiki, mille karunimed on nimetatud alamliigiks (teaduslik nimi Ailuropoda m.melanoleuca) ja Qinling Panda (teaduslik nimetus A.m.qinlingensis) Täiskasvanud isase hiidpanda keskmine kaal on 115 kg. naised kaaluvad 100 kg veidi vähem.

  • Mida süüa:Hiidpandakaru on taimtoiduline, toitub bambusevõrsetest ja lehtedest.
  • Eluaeg: Hiiglasliku pandakaru eluiga on 20 aastat.
  • Kaitse staatus:Haavatav

5. Päikesekaru:

Päikesekaru on karuliikidest kõige väiksem. See on pärit Kagu-Aasia troopilistest vihmametsadest. Seda tuntakse ka meekaru nime all, kuna sellel on tohutu isu mee järele. Selle teaduslik nimi on Helarctos malayanus. Selle kaelal on selge hobuserauakujuline oranži värvi laik. Päikesekarul on 2 alamliiki, nimelt - Malaisia ​​Päikesekaru ja Borneuse Päikesekaru. See on kõigist karuliikidest kõige ägedam ja tavaliselt üksik. Päikesekaru ei maga talveunes nagu kõik teised liigid. Isane täiskasvanu kaalub keskmiselt 80 kg. samas kui emaseid on umbes 20% vähem.

  • Mida süüa:Päikesekaru on kõigesööja ja toidab kõiki puuvilju, pähkleid, palme, termiite ja sipelgaid.
  • Eluaeg:Päikesekaru keskmine eluiga on 30 aastat
  • Kaitse staatus:Haavatav

6. Laiskaru:

karu info laisk karu

Laiskkaru on keskmise suurusega karuliik, mille teaduslik nimi on Melursus ursinus ja mida leidub peamiselt Indias, Nepalis ja Sri Lankal. Pika alahuule ja suulae tõttu on see tuntud ka kui labiaatkaru. Selle must karusnahk on pikk ja räsitud, moodustades näo ümber karvkatte. See on peamine karuliik; seda tüüpi karukõrvadel on pikad juuksed. Alamliikideks on India laisk karu ja Sri-Lanka laisk karu. Täiskasvanud mees kaalub keskmiselt 112 kg. Kui emane karu on väiksem ja kaalub umbes 80 kg. Nad liiguvad ringi paarikaupa ega maga talveunne. Nad on suurepärased mägironijad ja ujujad. Laiskkarusid kasutati Indias tavaliselt meelelahutuseks tantsukarudena.

  • Mida süüa: Laiskaru on sipelgaid söönud karuliik ja toitub peamiselt sipelgatest ja termiitidest. Puuviljad nagu mangod; lemmik on ka jackfruit ja suhkruroo vormid.
  • Eluaeg:Laiskkaru keskmine eluiga on umbes 20 aastat.
  • Kaitse staatus:Haavatav

7. pruunkaru:

Pruun karu on suurekasvuline karuliik, tuntud ka kui Grizzly Bear. Selle teaduslik nimi on Ursus arctos, põline Põhja-Euraasiast ja Põhja-Ameerikast. Pruunkaru nime alamliike on palju. Mõned levinumad on Euraasia pruunkaru, Kamtšatka pruunkaru, Ida-Siberi pruunkaru, Atlase karu, Himaalaja pruunkaru, Tiibeti sinakaru, Kodiaki karu, California harukaru (väljasurnud), Dalli saare pruunkaru ja Ungava pruunkaru (väljasurnud). Pruunid karud on füüsiliselt väga tohutult ehitatud, neil on kaela taga pikk paks karv ja pikk karv. Täiskasvanud mehe keskmine kaal on 217 kg. Ja emane on 152 kg. Nad on oma olemuselt üksildased ja on osalised hibernatorid. Pruunkaru on rahvuslik ja osariigi loom paljudes Euroopa riikides.

  • Mida süüa:Pruun karu on kõigesööja loom ja leidis, et ta tarbib mitmesuguseid toite. Nad toituvad sellistest taimedest nagu lilled, kõrrelised, männikäbid, seened, marjad jms, samuti loomadest, nagu putukad, mardikad, kalad, meemesilased, oravad, hiired ja maavitsad.
  • Eluaeg:Pruunkaru keskmine eluiga on umbes 25 aastat.
  • Kaitse staatus:Vähim mure

8. Jääkaru:

Jääkaru on suur karuliik, mille teaduslik nimi on Ursus maritimus ja mida leidub peamiselt põhjapolaarjoone ümbruses. See on arenenud oma külma keskkonnaga kohanemiseks ja üleni valge värv aitab kamuflaažida. Valge karusnaha all on nahk must, mis aitab päikesesoojust imada. Jääkarude puhul on peamine fakt veeta rohkem jääjää. Täiskasvanud isane jääkaru kaalub umbes 500 kg .; emane on umbes 250 kg. Kaks alamliiki on Ameerika jääkaru ja Siberi jääkaru. Nad on suurepärased ujujad, kes suudavad päevade kaupa koos ujuda. Jääkarud on vaiksed ja üksikud loomad. Jääkarud ei maga talveperioodil ega kiiresti talvel, kui merejää on külmunud.

  • Mida süüa:jääkaru on kiskja ja tema peamine dieet koosneb jää alt leitud hüljestest.
  • Eluaeg:Jääkaru keskmine eluiga on umbes 25 aastat.
  • Kaitse staatus:Haavatav

Huvitavaid fakte karude kohta:

  • Karuliigid on väga intelligentsed loomad ja suudavad avada ka kruvidega purke ja avada uksesulgureid. On uuritud, et karud on erinevalt paljudest imetajatest võimelised eristama erinevaid värve ja ka vorme.
  • Kõik erinevad karutüübid armastavad mee väga ja kraapivad kärje välja, olenemata mesilase nõelamisest.
  • Karudel on tohutu õppimisvõime. Inimesed on seda ära kasutanud, et neid vangistuses hoida ja kasutada tsirkustes esinemisteks. Karusid võiks õpetada isegi treenides tantsima ja jalgrattaga sõitma.
  • Karud on võimelised lühikesi vahemaid kahe jalaga kõndima, nagu inimesed. Indiaanlased viitasid karule kui 'metsalisele, kes kõnnib nagu mees'.
  • Aafrikas, Austraalias ja Antarktikas pole karuliike.
  • Kaisukarud said nime USA presidendi Theodore “Teddy” Roosevelti järgi.
  • Kui karu talveunne jääb, siis ta ei urineeri ega roojata. Selle keha muudab kehajäätmed valguks.
  • Karu sapipõiest pärit sapi kasutatakse meditsiinilistel eesmärkidel.
  • Koala Karud ei ole karud ega ole seotud karuperekonnaga.

Kuigi Karu liigid on võimsad metsloomad, on see tunnustatud jõu, jõu ja armastuse sümbolina. Paljud varasemad tsivilisatsioonid tunnevad karu tunde.

Erinevat tüüpi karud esindavad oma populaarsuse tõttu paljude riikide osariike ja riike. Inimeste sekkumine on aga kaasa toonud drastilise arvu vähenemise kogu maailmas. Enamik karuliike kuulub „haavatavate” kategooriasse, samas kui paari neist peetakse ohustatud liikideks.

Inimkonna kohustus on kaitsta seda jumalikku looma väljasuremise ja oma rassi päästmise eest.